Bananpinde m. müsli

Bananpinde m. müsli

Rigtig mange børn elsker disse bananpinde med müsli. De synes, at de er sjove at spise – og så er de et hit at være med til at lave i køkkenet.

I opskriften giver jeg et forslag på en dejlige hjemmelavet müsli. Den er til børn over 1 år, da der er sirup i (og børn under 1 år må ikke få sirup og honning). 

Men du kan bruge hvilken som helst müsli. Du behøver ikke lave din egen 🙂 

Vi laver dem ofte, når der er nogle venner med hjemme. Det er både en sjov aktivitet – og et dejligt lille supplement til ulvetimemaden.

Kh Charlotte

 

Bananpinde m. müsli (1 år +)
Opskrift på 4 bananpinde + ca. 4 dl müsli

Du skal bruge:
Müsli:

100 g finvalset havregryn
100 g speltflager
50 g sesamfrø
1 dl chiafrø
1 tsk vaniljepulver
½ tsk stødt kanel (brug ægte kanel. Fx Ceylon kanel)
1 dl akaciehonning
3 spsk kokosolie

(Du kan naturligvis også bruge en færdigblandet müsli!)

4 halve bananer
Peanutbutter
4 halve sugerør

Bland alle de tørre müsli ingredienser sammen i en skål (pånær chiafrøene).
Kom kokosolie og akaciehonning i en gryde og smelt det sammen. Hæld de tørre ingredienser (pånær chiafrøene) ned i gryden til kokos/sukkerblandingen og rør godt rundt!

Kom bagepapir på en bageplade og kom müsliblandingen derpå. Fordel müslien i et tyndt lag ud på bagepapiret. Müslien skal bages i ca. 10-15 min. ved 170 grader i en forvarmet ovn. Du skal huske at røre i muslien jævnligt, ellers brænder det på. Afkøl det og bland chiafrøene i müslien.

Kom lidt af müslien på en flad tallerken. Kom et halvt sugerør i hver banan. Smør peanutbutter på bananerne og rul dem til sidst i müslien.

En dejlig, anderledes måde at servere et lille mellemmåltid på. Hvis du har en aflang bøtte, så kan du endda give den med som mellemmåltid i skolen/børnehaven.

 

Husk at du får over 200 alderstilpassede opskrifter til dit barn i både BABYBITE BOXEN OG BØRNEBITE BOXEN. Nååå ja, så får du også over 20 E-bøger, madplaner, ubegrænset rådgivning, inspirationsvideoer, podcasts, sundhedstemaer og MEGET mere 🙂

Vælg din box her:

 

Del dette indhold:

Facebook
LinkedIn
E-mail