Hvilken slags mælk til dit barn? Guide til de forskellige typer af mælk
BLOG /

Hvilken slags mælk til dit barn?

Hvilken slags mælk til dit barn?

 

Det er blevet en meget personlig sag, hvilken slags mælk, man gerne vil drikke. Det handler ikke længere kun om, at komælk er det eneste rigtige for alle. I dag anskues mælkesituationen langt mere nuanceret.

Nogle familier er stor fan af komælk, andre drikker det med måde og andre vil ikke have det indenfor dørene. Årsagerne til ens mælkevalg er meget forskellige og kan bunde i fx allergier, sundhedsværdier, holdning om bæredygtighed etc.

Det vigtigste er, at man gør, hvad der føles rigtig for sig selv og sin familie. Hvis man tager et valg, som afviger fra de offentlige anbefalinger (som fx at udelukke komælk fra kosten), skal man blot altid huske at undersøge, hvilke eventuelle konsekvenser, der kan være forbundet med det.

Herudover skal man sørge for, at ens barn er dækket ordentligt ind rent næringsmæssigt.

Det kan dog godt være svært at navigere rundt i “mælkemarkedet”, og derfor har jeg lavet en E-guide, hvor jeg giver dig den ernæringsmæssige beskrivelse af Modermælk, Modermælkserstatning, Komælk, Laktosefri mælk, Sojamælk, Gedemælk samt Ris – og Havremælk.

Jeg beskriver fx også, hvilken type modermælkserstatning, som kan være udemærket alternativ, hvis ens baby lider af forstoppelse. Eller hvad man kan gøre, hvis ens baby er latoseintolerant. Og hvorfor man skal være varsom med Ris – og Havremælk.
Jeg kommer ikke ind på, hvilken mælk jeg synes er bedst. Det vil jeg lade dig selv om at vurdere. Men hvis du er i tvivl om, hvad du mener er det rigtige valg for netop dig og dit barn, så vil jeg hjertens gerne rådgive dig i Sundhedsboxen. Du kan vælge, hvilken Sundhedsbox, der passer til netop dit barn lige her.

 Bookmark and Share
Forrige indlæg
Kokosmüsli
Næste Indlæg
Soja til børn?


Læs næste indlæg
Kokosmüsli
Kokosmüsli (12 mdr +) Opskrift til ca 1/2 L krukke Du skal bruge: 100 g grovvalset (eller finvalset) havregryn 100 g speltflager 3...