Probiotika til dig og dit barn - bliv klogere på probiotika og dit barns immunforsvar
BLOG /

Probiotika til dig og dit barn

Probiotika til dig og dit barn

 

Når du hører ordet bakterier tænker du måske som det første, at dette skal bekæmpes. Men det er langt fra sandheden, for en stor del af vores krops sundhed afhænger af bakterier. Det skal bare være den RIGTIGE slags bakterier.

Mange af disse bakterier udgør vores tarms mikrobiota, og det handler om at skabe de optimale betingelser for disse meget vigtige bakterier helt fra spædbarnsalderen.

Bakterierne er bl.a. med til at øge vitamin- og mineraloptagelsen i vores krop og dermed gøre immunforsvaret stærk. Faktisk siges det, at 70 % af vores immunforsvar styres af vores mikrobiota.

De gode, dejlige bakterier er også med til at beskytte mod (grimme) sygdomsfremkaldende bakterier og samtidig kan de være med til at forebygge en masse sygdomme på kort og lang sigt. Forskerne forbinder bl.a. en lang række sygdomme såsom sklerose, diabetes og fedme med en mangelfuld og ugunstig mikrobiota i tamen.

De seneste års forskning viser også, at spædbørn får overført moderens gode bakterier ved en “almindelig” vaginal fødsel. Disse bakterier er starteskuddet til at baby kan danne et godt immunforsvar. Børn taget ved kejsersnit har ikke samme fordel, da disse gunstige bakterier kun overføres vaginalt. Derfor er det en rigtig gode idé, at “kejsersnit” børn får et dagligt probiotika-tilskud fra de er spæde (det kan faktisk allerede gives fra 2 ugers alderen). Man kan også få forskellige modermælkserstatninger tilsat probiotika (fx Nestlés Nan Comfortis).

Flere studier viser desuden, at et probiotika-tilskud har en gavnlig effekt på børn med kolik og maveproblemer.

 Bookmark and Share
Forrige indlæg
Raw brownie guf
Næste Indlæg
8 mdr.


Læs næste indlæg
Raw brownie guf
Raw brownie guf (1 år +) Opskrift til 1 lille tærteform Du skal bruge: 1/2 dl græskarkerner 100 g mandelmel 30...