I gang med skemaden (tidlig overgangsmad/skemad)

Det er meget forskelligt, hvad holdningen er til, hvornår barnet skal starte med fast kost. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man helst ammer fuldt ud til barnet er 6 mdr., og herefter kan man begynde at introducere fast kost.
Det anbefaler Babybite.dk også.

Hvis du overvejer at gå igang med skemaden, fordi dit barn er blevet mere sulten eller måske sover dårligere om natten, så slå bremsen lidt i. Dit barns øgede appetit er sandsynligvis forbundet med et spring, der ofte rammer denne alder (4-5 måneder). Så forsøg i første omgang at give dit barn mere mælk.

Hvis dette ikke er nok, og du kan se og fornemme på dit barn, at han/hun er meget klar til fast kost, så kan du starte langsomt ud med skemad. Du må dog TIDLIGST starte med skemad, når dit barn er fyldt 4 mdr. Før er dit barns mave-tarmsystem ikke udviklet ordentligt nok til at kunne fordøje den faste kost.

I menuen til venstre kan du læse om, hvordan du kan fornemme på dit barn, om han/hun er klar, hvad du skal give af mad, hvilke ting der er gode at have i køkkenet, når man starte på skemad og meget mere. Der er naturligvis også masser af opskrifter at finde her på babybite!