Top 5 bakteriedræber

fem gode råd bakteriedræber

Top 5 bakteriedræbere

Her er en liste med 5 rigtig gode råd til at forhindre, at hele familien bliver syg, når den lille bliver ringet syg hjem fra institutionen.

Af Louise Mai Østergaard

 

  1. Vask hænder!

Alle har hørt det et utal af gange. Men husk det – for det virker! Faktisk er håndvask med sæbe en af de mest effektive måder at forhindre smitte. Vask fx børnenes hænder, når de bliver afleveret i institutionen om morgenen, og vask både børn og voksnes hænder, når I kommer hjem om eftermiddagen. På den måde undgår I at få alle vuggestuens og børnehavens bakterier rundt i hele huset. Vask altid hænder før der skal spises.

 

  1. Nys og host i ærmet!

Lær dine børn at nyse og hoste i ærmet frem for i hånden. Nyser man ned i hånden uden at vaske sine hænder efterfølgende, spredes bakterierne nemt næste gang du rører ved noget.

Det er en vane – så det er bare om at komme i gang og få den indøvet.

 

  1. Rengør bamser og legetøj

Har dit barn et krammedyr eller en nusseklud, så vil det ofte være i høj kurs under sygdom. Bakterier og virus kan overleve i bamser og legetøj længe efter barnet er blevet rask. Det vil derfor udgøre en smitterisiko for alle andre, som endnu ikke har været ramt af sygdommen. Det er derfor en rigtig god ide at rengøre legetøj og bamser grundigt. Langt de fleste bakterier vil man komme til livs ved 70 grader. Tag evt. en balje med varmt vand – og gerne sæbe, læg legetøjet (som kan tåle det) ned i baljen i få minutter – og så er det så godt som nyt. Vaskemaskinen er et godt sted at starte, når det kommer til bamser. Læs sedlen på bamsen og se hvad den kan tåle. Vask den og sørg for, at den efterfølgende bliver godt tør – evt. ved en tur i tumbleren.

 

  1. Vask sengetøj minimum hver anden uge

Vi opholder os mange timer i sengen – særligt under sygdom. Bakterier kan leve i flere dage i sengetøjet, så det er vigtigt at få det vasket efter sygdom. Det skal ikke blot lægges i vasketøjskurven, men vaskes med det samme ved 60 grader. Generelt anbefales det, at man vasker det minimum hver anden uge.

 

  1. Hold tandbørster adskilt

Alle familiemedlemmernes tandbørster står ofte i samme tandbørstekrus og gennem tandbørsterne, kan man faktisk opleve at smitte hinanden. Det anbefales, at tandbørsterne opbevares separat, og at de rengøres grundigt med jævne mellemrum. Skold tandbørstehovedet i et par minutter et par gange om ugen.

 

 

Del dette indhold:

Facebook
LinkedIn
E-mail