Abrikos/havregrynsmos

Abrikos/havregrynsmos

Abrikoser er en virkelig dejlig og mild frugt, som er super god til babyer. Denne opskrift er dejlig rig på smag og fiber – og så giver jeg dig et fif til, hvordan din baby kan få ekstra gavn af jernet fra havregrynet. 

Rigtig god fornøjelse 🙂

Kh Charlotte

Abrikos/havregrynsmos (6 mdr.+)
1-2 portioner

Du skal bruge:

2 modne abrikoser

1/2 dl havregryn + 1 dl koldt vand + et par dråber citron + 1 tsk rug, – eller bygmel

1/2 moden pære

 

Sæt havregrynene i blød i koldt vand natten over sammen med citronsaft og rug, – eller bygmel. 

Hæld det overskydende vand (hvis der er noget tilbage) fra havregrynene.

Fjern stenene fra abrikoserne og skær kernehuset fra pæren. Blend frugterne sammen med havregrynmassen, indtil du opnår den konsistens, som du ønsker. Tilsæt lidt mere vand, hvis du ønsker en grød, der er tyndere i konsistensen.

 

TIP Grunden til at det er en god idé at sætte havregrynene i blød med citron og rug, – eller bygmel er for at få en smule bugt med fytinet. Fytin (som er en naturligt forekommende organisk syre), hæmmer nemlig optagelsen af mineraler (som fx jern). Men hvis man sætter havregrynene i blød og tilsætter lidt surt og lidt rug, – eller bygmel (som indeholder fytase), så får man bugt med en del af fytinet. Og så optager baby bedre jernet, som er i havregrynet. 🙂

Hvis du gerne vil øve dit barn i at spise mad med grovere struktur, kan du sagtens mose frugterne med en gaffel. I så fald kan du blot tilsætte en smule havregryn (fx 1 tsk) og mose dem sammen med frugten.

Modne abrikoser og modne pærer er desuden dejlig fingermad til baby.

 

Vil du med ligesom Sanne?

Og Maja, Michelle, Anna og alle de andre søde medlemmer?

Giv din baby masser af madglæde fra starten…

Har du brug for inspiration til, hvad du kan give din baby af milde begynder-opskrifter, der er dejlige for maven? Eller er du utryg ved at skulle starte op med skemaden? Eller fingermaden?

Jeg har udviklet et helt særligt online spiseunivers til din baby (og dig). I KLUB MINI kan du blive holdt kærligt i hånden, imens du kan lade dig inspirere omkring din babys madvaner og spisning ved hjælp af:

  • Over 200 opskrifter specielt udviklet til baby (og familien)
  • Madplaner
  • Et kæmpe fingermad-galleri
  • Artikler
  • Et Q&A opslagsværk
  • Og meget mere

Læs mere lige her:

 

Del dette indhold:

Facebook
LinkedIn
E-mail