Børnenes hveder - få en skøn opskrift på lækre hveder til Store Bededag
BLOG /

Børnenes hveder

Børnenes hveder (10 mdr+)
Opskrift til ca. 10 stk

 

Du skal bruge:
450-500 g hvedemel
2 del letmælk
100 g smør
1 tsk kardemomme
35 g gær
2 æg
1 spsk sukker

Evt. 1 æg/mælk eller vand til pensling

Sådan gør du:
Lun mælken i en gryde til den bliver “lillefinger” varm. Kom mælk, sukker og gær i en skål og rør rundt til gære er opløst. Pisk æggene sammen i en skål med en gaffel. Kom æg, blødt smør, kardemomme og en smule mel i skålen og rør godt rundt til smøret er optaget i dejblandingen. Kom resten af melet i lidt af gangen og ælt godt. Dejen skal gerne være lidt klistret, men uden at hænge fast på fingrene, når du ælter. Hvis du kommer for meget mel i, vil hvederne blive tørre.

Lad dejen hæve i skålen et lunt sted i ca. 30 time. Form herefter ca. 10 lige store boller og stil dem tæt op af hinanden (men de skal ikke røre hinanden) på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 min.

Hvis du har lyst, kan du pensle bollerne med æg, mælk eller vand. Bag dem i en forvamet ovn ved 185 grader  i ca. 10-15 min. (der er dog forskel på ovne, så hold løbende øje med om de er færdige).

Spis dem lune med masser af smør på 🙂

 Bookmark and Share
Forrige indlæg
Gå ikke glip af opskriften på denne is...
Næste Indlæg
Vandmelonis - fødselsdagshit!


Læs næste indlæg
Gå ikke glip af opskriften på denne is...
Gå ikke glip af opskriften på denne is... Så er det igen blevet tid til at fylde Babybites Boxe op med lækkerier og masser...