Deeeeet er risengrøøøød….

Deeeeet er risengrøøøød….

Man kan bare ikke komme udenom, at risengrød hører julen til. Dog vil jeg gerne afsløre, at vi herhjemme IKKE kun spiser risengrød i julen. Vi spiser det faktisk hele året rundt, for vi elsker risengrød.

Men herudover er det altid en tradition, at vi får risengrød lille juleaften (d. 23. december). Og det er faktisk slet ikke svært at lave. Man skal naturligvis huske at røre godt i det, men ellers passer det jo sig selv ret flot under en lun dyne. Og de små poder ELSKER, når gryden skal ind under dynen… for det er jo egentligt lidt skørt, at maden sådan skal stå midt i sengen, hvor man jo sover;-) Og sådan hører det sig til, – det er nemlig, hvad der gør risengrød helt særligt.

Her har du opskriften på en helt særlig risengrød – og du kan lave den med eller uden komælk.

 

Risengrød (med eller uden komælk) (10 mdr.+)
4 familieportioner

 

Du skal bruge:

0,5 dl vand

1 l mandelmælk, sojamælk eller komælk

2 dl grødris

1 tsk salt

Kanel (brug gerne ægte kanel)*

Sukker

Smør

Bring vand og mælk i kog. Rør jævnligt, og drys så grynene i sammen med salt. Kog ved svag varme under låg i 30 minutter. Rør med jævne mellemrum (det er vigtigt, ellers brænder det på!)
Stil i under en lun dyne i ca. 1 time (og ikke mere end 1 time!), og så er den klar til servering med smør og kanelsukker.

*Fakta om kanel*

Kanel er måske nok julens vigtigste krydderi. Men som mange sikkert har hørt, så advares der imod et højt indtag af kanel. Grunden til det er, at kanel, som oftest kommer fra kassiatræet indeholder stoffet kumarinin. I store mængder og over en længere periode, kan det være skadelig for leveren. Det anbefales, at børn i 1-2 års alderen højst bør indtage 0,3 g kanel om dagen. 1 tsk. stødt kanel vejer ca. 2,7 g, så spiser dit barn kanel både til morgenmaden, drikker te med kanel og spiser et knækbrød med kanel, så kan man hurtigt overskride de 0,3 g/dag.

Hvis du derimod bruger ægte kanel (også kaldet Ceylon kanel) er der ikke samme begrænsning på indtaget af det, da det stort set ikke indeholder kumarinin. Det fremgår altid af emballagen, om derer tale om ægte kanel, og det kan efterhånden købes i mange supermarkeder, Søstrene Grene, i helsekostbutikker m.m.

Del dette indhold:

Facebook
LinkedIn
E-mail