Øllebrød
(5-6 mdr. +)![](https://babybite.dk/wp-content/uploads/usikker-babys-madrejse.png)
Ca. 1-2 babyportioner
Du skal bruge:
2 skiver mørkt rugbrød uden kerner
1 1/2 dl vand
1 tsk fedtstof pr. portion
1/2 dl modermælk eller modermælkserstatning
Bræk rugbrødet i små stykker ned i en gryde med vandet. Lad det stå og trække i ca. 15 minutter uden varme. Tilsæt evt. en smule mere væde, hvis rugbrødet har suget det hele. Tænd derefter for komfuret og bring rugbrød og vand i kog under omrøring i ca. 2-3 minutter. Sluk for varmen og blend rugbrødsblandingen i gryden til klumperne er væk. Tilsæt mælk samt 1 tsk. fedtstof pr. portion.
Vitaminer og mineraler i denne øllebrød: vitamin B, natrium, phosphor, calcium, magnesium, jod og kalium.
Denne opskrift på hjemmelavet øllebrød er velegnet til din baby fra 5 til 6 måneder og op efter.
Hvordan laver du den bedste havregrød til dit barn? Få opskriften her.
EN TRYG OG GLAD BABYMAVE MED KLUB MINI
KLUB MINI
Her kan du få masser af inspiration til din babys spisning – så maven bliver mæt og måltiderne vellykkede.
Du får bl.a.:
- + 200 opskrifter specielt udviklet til baby
- Madplaner (4-11 mdr)
- Artikler
- Et kæmpe fingermad-galleri
- Et omfattende Q&A opslagsværk
- Og meget mere.