Mos af butternut squash

opskrift Grøntsagsmos af butternut squash

Grøntsagsmos af butternut squash (4 mdr. +)
Opskrift til 5-6 babyportioner

1 butternut squash
3 tsk. olie
Modermælk eller modermælkserstatning

Tag squashen og del den på langs med en god kniv (skallen kan godt være lidt hård).
Skrab kernerne ud af buttersquashen og smid dem ud. Læg den derefter i et ovnfast fad så skallen vender op ad. Bag den i en forvarmet ovn på 180 gr i 40 min. Når den viser tegn på at være færdig begynder skallen på squashen at blive lidt mørk gylden.
Når den er færdig, tag den da ud af ovnen, og skrab squashkødet ud af skallen og blend det sammen med olie og mælk, indtil den har den ønskede konsistens til din baby.
Så er der grøntsagsmos klar til servering.

TIP Denne fiberrige grøntsag er en dejlig efterårs-og vinterspise. Butternut squash har en sødmefuld og nøddeagtig smag, og den får en lækker konsistens, når du blender den til din baby.

OPBEVARING AF BABYMAD:

  • Grød/mos kan opbevares 1 døgn i køleskabet.
  • Det er meget vigtigt, at varm mos/grød køles hurtigt ned, og at den når kogepunktet ved genopvarmning for at mindske risikoen for uønskede bakterier.
  • Små plastbægre kan være god emballage at fryse maden ned i. Men det er vigtigt, at det er emballage, der er velegnede til at fryse mad i!!
  • Maden kan opbevares 1 måneds tid i fryseren, når temperaturen holdes på -18 grader eller derunder.
  • Spædbarnsmad, som har været frosset, må aldrig fryses igen. Den skal kasseres, hvis den har været optøet.
  • Kød og fisk optøs i en skål i køleskabet. Du kan optø maden i en madplastikpose i koldt vand, hvis det skal gå hurtigt.
  • Optøning i varmt vand frarådes på grund af stor bakterievækst.
  • Det frarådes ligeledes at optø maden ved stuetemperaturer (eksempelvis på køkkenbordet) på grund af stor bakterievækst.
  • Frugt og grønt, som skal bruges med det samme til fx mos eller grød, kan optøs direkte i gryden ved tilberedning. Dvs man behøver ikke optø det først. Herved bevares smag, vitaminer og mineraler bedst.
  • Vær sikker på, at maden smager godt ved altid selv at smage på den først, men brug en anden ske end barnet.
  • Grød og mos kan sagtens fryses ned i små portioner. Men vent med at tilsætte modermælkserstatning eller modermælk samt fedtstof til efter optøning.

 

Del dette indhold:

Facebook
LinkedIn
E-mail