Meditationer, søvn og spisning

Meditationer, søvn og spisning

Ro på kroppen med meditationer 

Hvad har meditationer med vores børns spisning at gøre?
Rigtig meget, faktisk.
Når vores børn er groundede, har ro på nerverne, følelserne og sindet. Så vokser appetitten også. For vores børn spiser bl.a. med følelserne.
Det er bl.a én af de (afgørende) ting, jeg arbejder rigtig meget med, når jeg vejleder forældre i det daglige. 
For det er vigtigt, at forstå. 
Når vores børns spiser, handler det nemlig ikke kun om, hvad vores børn kommer i munden. Det handler om så meget (meget) mere end dette. 
Faktisk kan det siges meget enkelt. Hvis vores børn ikke har ro, er trygge ved maden og sanserne er velregulerede – så kommer maden ikke i munden. 
For vores børns sanser, nervebaner, følelser, psyke, oplevelser i løbet af dagen m.m. har afgørende betydning for, hvordan måltidet opleves, når de kommer hjem (eller er i vuggestuen, børnehaven eller skolen).
Meditationer er et godt redskab til at skabe ro. Det er især godt for de børn, der har lidt krudt i rumpetten, inden de skal sætte sig til bords:-) 
Men også for dem som er følelsesmæssigt fyldt godt op efter en lang dag (hvilket de fleste børn er).
I hele maj måned kan du og barn lytte til Mette Skovhus’ meditation “Ønsketræet” i  BørneBite boxene. Du kan bruge meditationen med fokus på spisesituationen samt på at skabe nærvær med dit barn. 

Ulvetime madplaner

Ikke nok med det. I BørneBite Boxen får du også adgang til en hel måneds ulvetime madplaner! Dvs nu er der ulvetime madplaner til 3 måneder! Og husk lige at du super nemt kan kombinere indholdet fra madplanerne i dit barns madpakke også. Total win win! 🙂

Søvn Tema

Ak ja… søvn. Kan du huske, hvordan det var at sove igennem?

Det er der rigtig mange forældre, som ikke kan. For da vores små vidunderlige poder kom til verden, kom der (som regel) også afbrudte nætter. Tja, måske havde du endda også problemer med at sove under graviditeten? Så er du efterhånden op på mange måneders afbrudt søvn. 😉

Nogle forældre er heldige. De oplever at deres børn sover mange sammenhængende timer i streg. Men for langt de fleste forældre er det ikke sådan.

Hvad gør man så?

Jo, man kan heldigvis godt hjælpe lidt på vej. Men som med ALT andet med børn – ja, så bliver man nødt til at finde ud af, hvad der fungerer for ens familie. Kærlighed og mavefornemmelser kommer man rigtig langt med.

Maj måneds tema i BabyBite Boxen er et stort søvn tema med masser af vejledning og gode råd til lidt mere søvn til jer alle (du får bl.a. min E-bog “Sov godt mor& far – sådan spiser du dig til bedre søvn”.

Klik videre til BabyBite Boxen her (som du iøvrigt også kan give som barselsgave – også til dig selv. ;-))

 

Kærligst
Charlotte

Ernæringsspecialist, forfatter og stifter af Babybite.dk
Trænet i Senquential Oral Sensory (S.O.S) approach to feeding 

Del dette indhold:

Facebook
LinkedIn
E-mail