Vælling til baby

Vælling

Vælling til baby er det samme som en tynd grød. Man kan købe det industrielt fremstillet, men man kan også lave det nemt selv af fx. majs, – eller boghvedemel. DU kan give vælling til baby fra 6 mdr. alderen. 

Nogle giver vælling til deres barn inden natten i håbet om, at barnet vil sove et længere stræk uden at vågne af sult. Om det virker eller ej, må man selv vurdere. Der er ingen studier der påviser, at det hjælper på babys søvn at give dem vælling inden sengetid. Men nogle gange er søvnen så dårlig, at man har brug for at prøve noget af. Men man skal passe lidt på med ikke at fylde sit barn med for meget mad inden natten, da det kan have den modsatte effekt på nattesøvnen. Barnets mave-tarmsystem kan simpelthen blive for overbelastet, og han/hun kan få ondt i maven. Personligt er jeg lidt mere fan af en lille portion “natgrød”, som man kan give med ske, da det ikke er så bombastisk og overvældende for den lille babymave inden natten. 

Hvis du gerne vil forsøge at give dit barn vælling, så start derfor stille og roligt ud, og se hvordan dit barn reagerer på det.

 

OPSKRIFTER PÅ VÆLLING

Vælling +6 mdr. (version 1)
– lavet på modermælkserstatningspulver
(opskrift ca. 1 babyportion) 

1 ½ spsk majs, – boghvede eller hirsemel
2 dl vand
Modermælkserstatningspulver svarende til vandmængden

Vand og mel piskes sammen i en gryde.
 Lad det koge i ca. 2-5 minutter.
 Vællingen afkøles (til ca. 37 grader) før modermælkserstatnings-pulveret tilsættes. Tilsæt ikke pulveret før vællingen er afkølet. Tilsæt evt lidt mere væske, hvis du synes, at den er for tyk.

 

Vælling +6 mdr. (version 2)
– lavet på drikkeklar modermælkserstatning eller modermælk
(ca. 1 babyportion)

1 ½ spsk majs, – boghvede eller hirsemel
2 dl modermælkserstatning eller modermælk

Modermælkserstatning eller modermælken og mel piskes sammen i en gryde. 
Lad det koge i ca. 2-5 minutter. Afkøl vællingen til ca. 37 grader inden den er drikkeklar. Tilsæt evt lidt mere væske, hvis du synes, at den er for tyk.

Prøv også den populære begynder-majsgrød lige her

 

Giv din baby masser af madglæde fra starten med KLUB MINI

 

KLUB MINI – ET STØTTENDE MEDLEMSKAB

Har du brug for inspiration til, hvad du kan give din baby af milde begynder-opskrifter, der er dejlige for maven? Eller er du utryg ved at skulle starte op med skemaden? Eller fingermaden?

Jeg har udviklet et helt særligt online spiseunivers til din baby (og dig). I KLUB MINI kan du blive holdt kærligt i hånden, imens du kan lade dig inspirere omkring din babys madvaner og spisning ved hjælp af:

  • +150 opskrifter specielt udviklet til baby (og familien)
  • Madplaner til baby fra 4-11 mdr
  • Et kæmpe fingermad-galleri
  • Artikler
  • Q&A 1 gang im måneden med mig i en lukket facebookgruppe
  • Og meget mere

Læs mere lige her:Bookmark and Share
Forrige indlæg
Gulerod/linsemos
Næste Indlæg
Bamsegrød


Læs næste indlæg
Gulerod/linsemos
Gulerod/linsemos Her finder du en video af, hvordan du laver en lækker mos med gulerod linser til din baby. Lækker og nem hjemmelavet...