Calcium i fødevarer
Forside / Viden om mad / Ernæring / Calcium i fødevarer

Calcium i fødevarer

Her er en liste over de fødevarer, som indeholder mest calcium pr. 100 g.  Den kan være med til at give dig et overblik over, hvad du kan servere for dit barn, så han/hun får nok calcium i løbet af dagen. Du kan læse meget mere om calciumanbefalinger her.

Mini- og skummetmælk124 mg1 glas (2 dl)248 mg
Letmælk122 mg1 glas (2 dl)244 mg
Sødmælk116 mg1 glas (2 dl)232 mg
Ylette, Gaio195 mg1 tallerken (2 dl)390 mg
A-38, tykmælk124 mg1 tallerken (2 dl)248 mg
Yoghurt naturel136 mg1 tallerken (2 dl)272 mg
Yoghurt med frugt uspec.118 mg1 tallerken (2 dl)236 mg

Oste

 

 

 

Skæreost 20+705 mg1 skive (20 g)141 mg
Fetaost 40+620 mg8 tern (25 g)155 mg
Smøreost (alle typer)600 mg1 spsk. (10 g)60 mg

Kød, fisk, fjerkræ, æg

 

 

 

Lammekød uspec.20 mg1 stk. (125 g)25 mg
Kalvekød, svinekød8 mg1 stk. (125 g)10 mg
Oksekød5 mg1 stk. (125 g)6,3 mg
Rejer (konserves)78 mg1 spsk. (15 g)11,7 mg
Sild (rå)50 mg1/2 stk. (125 g)62,5 mg
Sild (marineret)30 mg2 bidder (30 g)9 mg
Rødspætte45 mg1/2 stk. (125 g)56,3 mg
Kylling, kalkun11 mg1 stk. (125 g)13,75 mg
Æg40 mg1 stk. (60 g)24 mg

Grøntsager, frugt

 

 

 

Broccoli44 mg1 dl (40 g)17,6 mg
Spinat (dybfrost)219 mg1 dl (40 g)87,6 mg
Porre42 mg1 dl (50 g)21 mg
Grønkål (rå)219 mg1 dl (40 g)87,6 mg
Grønkål (dybfrost)150 mg1 dl (50 g)75 mg
Gulerødder25 mg1 dl (40 g)10 mg
Broccoli, kogt

Brune bønner (tørrede)

40 mg

77 mg

1 dl (40 g)

1 dl (40 g)

16 mg

30,8 mg

Appelsin35 mg1 stk. (140 g)49 mg
Æble20 mg1 stk. (100 g)20 mg

Brød, gryn, pasta

 

 

 

Knækbrød87 mg1 skive (10 g)8,7 mg
Rugbrød, mørkt38 mg1 skive (50 g)19 mg
Franskbrød37 mg1 skive (30 g)11,1 mg
Havregryn uspec.180 mg1½ dl (45 g)81 mg
Pasta (kogt)13 mg1 dl (45 g)5 mg

Diverse

 

 

 

Figen, tørret193 mg  1 stk 19,3 mg