Æblemos: Opskrift på sund hjemmelavet æblegrød - frugtmos med æble til din baby

Æblemos

Æblemos (4 mdr +)
Opskrift til 2-3 babyportioner

Til denne æblemos skal du bruge:

1-2 æbler (alle sorter kan bruges. Dog kan madæbler såsom fx Boskoop godt være meget syrlige)
Evt. ½ knivspids korn fra 1 vaniljestang (eller 1/4 tsk. ren vaniljepulver)

Sæt en gryde med vand over og bring det i kog. Vandet skal kun lige dække æblestykkerne. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i mindre stykker. Kom derefter æblestykkerne i det kogende vand, og lad dem koge i ca. 3 minutter. Hæld vandet fra og mos æblestykkerne med en gaffel eller blend dem med en stavblender. For lidt variation kan du evt. komme lidt vanilje i den færdige æblemos.

Vitaminer og mineraler i mosen: Vitamin  C, kalium, magnesium, calcium og phosphor

Har du prøve den skønne avocadomos til din baby? Hvis ikke, så klik her!

 

OPBEVARING AF BABYMAD:

  • Grød/mos kan opbevares 1 døgn i køleskabet.
  • Det er meget vigtigt, at varm mos/grød køles hurtigt ned, og at den når kogepunktet ved genopvarmning for at mindske risikoen for uønskede bakterier.
  • Små plastbægre kan være god emballage at fryse maden ned i. Men det er vigtigt, at det er emballage, der er velegnede til at fryse mad i!!
  • Maden kan opbevares 1 måneds tid i fryseren, når temperaturen holdes på -18 grader eller derunder.
  • Spædbarnsmad, som har været frosset, må aldrig fryses igen. Den skal kasseres, hvis den har været optøet.
  • Kød og fisk optøs i en skål i køleskabet. Du kan optø maden i en madplastikpose i koldt vand, hvis det skal gå hurtigt.
  • Optøning i varmt vand frarådes på grund af stor bakterievækst.
  • Det frarådes ligeledes at optø maden ved stuetemperaturer (eksempelvis på køkkenbordet) på grund af stor bakterievækst.
  • Frugt og grønt, som skal bruges med det samme til fx mos eller grød, kan optøs direkte i gryden ved tilberedning. Dvs man behøver ikke optø det først. Herved bevares smag, vitaminer og mineraler bedst.
  • Vær sikker på, at maden smager godt ved altid selv at smage på den først, men brug en anden ske end barnet.
  • Grød og mos kan sagtens fryses ned i små portioner. Men vent med at tilsætte modermælkserstatning eller modermælk samt fedtstof til efter optøning.


Bookmark and Share




Forrige indlæg
Avocadomos
Næste Indlæg
Pæremos






Læs næste indlæg
Avocadomos
Avocadomos (5 mdr +) Opskrift til 1 babyportion Du skal bruge: 1 moden (blød) avocado 1/2 tsk olieDel avocadoen...
Gratis E-bog