Bedstemor Graziellas pizza
Her har du en lille smagsprøve på et barnsdomsminde fra en skøn lille norditaliensk by, der hedder Ventimiglia. I denne dejlige by fik jeg som barn ubetinget de bedste pizzaer, jeg nogensinde har smagt.
Jeg fik opskriften på én af pizzaerne for nogle år siden, og vi har lavet den MANGE (mange!) gange siden.
Bedstemor Graziellas pizza
Du skal bruge:
Dejen:
15 g gær
3 dl lunkent vand
500 g durummel (typo “00″)
1/2 tsk. citronsaft eller madeddike
1 knivspids sukker
Tomatsauce:
140 g koncenteret tomatpuré (svarer til 2 små dåser)
150 g hakkede tomater
1 tsk tørret oregano
1/2 løg
1/2 hvidløg
Topping:
250 g frisk mozzarellaost
10 cherrytomater
Friske basilikumblade
Tørret oregano
Evt. lufttørret parmaskinke
Udrør gæren i vandet og tilsæt citronsaft eller madeddike og sukker. Bland melet i vandet og rør/ælt dejen. Dejen skal ende med at være dejlig elastisk at ælte. Hvis den klistrer til fingrene, skal du tilsætte en smule mere mel, men endelig ikke for meget. Lad dejen hvile tildækket af et fugtigt viskestykke i ca. 1 time.
Pil og hak løg og hvidløg. Svits det i en gryde med lidt olie. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og oregano og blend med en stavblender. Lad det simre i ca. 10 minutter under omrøring.
Ælt dejen igennem og del den i 2-3 stykker (alt afhængig af, hvor store pizzaer du vil have). Forvarm ovnen til 230 grader (brug ikke varmluft), og lad bagepladen stå i ovnen og blive rigtig varm. Af hver pizzadej laver du en tynd pizzabund (brug en kagerulle). Kom dejen på et stykke bagepapir og pensl pizzabunden med tomatsaucen. Pynt med halve cherrytomater og smulret mozzarellaost og evt. parmaskinke, hvis du er til det. Tag den varme bageplade ud af ovnen og læg bagepapiret med pizzaen derpå.
Bag hver pizza i ovnen i ca. 10 minutter (eller til skorpen er gylden). Tag pizzaen ud af ovnen og drys med frisk basilikum og tørret oregano.