Dejlige kanelsnurrer
Opskrift på 12-15 stk.
Du skal bruge:
Dejen:
50 g gær
1 kg hvedemel
5 dl letmælk
80 g sukker
150 g blødt smør
1 1/2 spsk kardemomme
1 æg
Kanelfyld:
200 g brun farin
3 spsk kanel
150 g blødt smør
Lun mælken (skal være lillefingervarmt), og kom den i en skål. Opløs gæren i mælken. Tilsæt mel, sukker, kardemomme og æg og rør rundt. Hvis du har en røremaskine, så brug denne og rør rundt i ca. 3-4 minutter. Skær smøret i mindre stykker og ælt det ind i dejen.
Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time. Imens dejen hæver, blander du alle ingredienserne til fyldet grundigt sammen.
Når dejen har hævet færdig gør du følgende:
(Du kan evt. se denne video, som er en fin lille guide til, hvordan teknikken er, når du skal lave snurrerne.)
- Kom lidt mel på bordet og rul dejen ud i en aflang firkant
- Smør fyldet ud på dejen
- Fold først den højre tredjedel af den aflange firkant ind mod midten
- Fold nu den venstre tredjedel ind mod midten (så al fyldet nu ligger fordelt inde i dejen)
- Rul den lille firkantede dej endnu fladere med en kagerulle
- Skær 12-15 strimler (ca. 3 cm bredde)
- Læg hver strimmel på bordet, hold fast i den ene ende, imens du deler strimlerne i to dele
- De to strimmel-dele skal nu snos rundt om hinanden
- Hver af de 12-15 snoede strimler skal nu snos rundt om sig selv (ligesom en snegl). Kom den sidste dejsnip ind i midten af “sneglen”.
Læg alle kanelsnurrerne på en bageplade og lad dem hæve i ca. 30 min. Bag dem ved 185 grader i ca. 12 minutter. (Tjek løbende om de er færdige, da der er stor forskel på ovne).
Nyd dem lune!
Har du lyst til hverdagsinspiration omkring jeres familiemåltider?
I mine online maduniverser Babybite Boxen og Børnebite Boxen får du i hvert univers adgang til over 200 dejlige opskrifter til familien. Og så får du helt unik viden og inspiration til, hvordan du skaber hyggelige familiemåltider og masser af madglæde hos dine børn.