Den bedste græskar/ingefær suppe

Den bedste græskar/ingefær suppe

Denne græskarsuppe er helt fantastisk. Den smager sødt og er samtidig mildt krydret i smagen. En god cocktail til når dit barn skal have stimuleret smagsløgene (som er rigtig vigtigt).

Herudover er den rigtig effektiv i kampen mod snot og hoste.

Det smager dejligt med en lille klat creme fraiche ovenpå suppen (og det må baby gerne få i små mængder fra 9 mdr alderen).

Kh Charlotte

Græskar/ingefær suppe (fra 6 mdr+)
Opskrift til 4 familieportioner

Du skal bruge:
1/2 butternutsquash eller Hokkaido (græskar)
6 mellemstore kartofler
2 mellemstore pastinakker
2 mellemstore løg
1 tsk karry
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt korriander
1 hvidløg
1 tsk hakket, frisk ingefær
1 1/2 L grøntsagsboullion
Lidt olie (til at svitse grøntsager i)

Tilbehør: Brød til at dyppe i suppen

Skræl kartofler, pastinakker, løg og hvidløg og skær det hele i grove tern. Skær skrællen af butternutsquashen og skær den ligeledes i tern. I en stor gryde svitser du grøntsagerne i krydderierne (karry, spidskommen og korriander). Når grøntsagerne har fået lidt farve, tilsætter du grøntsagsboullion og ingefær og lader det simre i ca. 30 min.
Blend nu grøntsagerne til en fin puré. Lad det simre i ca. 10 min. Hvis du synes, at suppen skal være mere flydende, tilsætter du blot lidt mere vand (eller fløde hvis dit barn er over 9 mdr). 

Nu er græskarsuppen klar til servering. Server gerne med brød til, som dit barn kan sidde og dyppe i suppen. 

 

TIP Det er en rigtig god idé at sætte fut i babys smagsoplevelser fra 6 mdr alderen. Vi skal vænne vores børn til så mange forskellige smagsoplevelser, inden de bliver ca. 2 år. For herefter begynder de at blive naturligt mere kritiske overfor (ny) mad. 

 

NB Det smager rigtig dejligt med friske krydderurter i maden (eller drysset ovenpå mad). Men det er der regler for, når man laver mad til baby. Mange er lidt forsigtige med at bruge friske krydderurter i maden. Og det behøver man bestemt ikke være, bare man gør det rigtigt 🙂

  • Du må gerne bruge friske krydderurter, hvis de anvendes i varme retter, og hvis de koger grundigt med. Men rester skal kasseres bagefter.
  • Baby må godt få ‘grønt drys’ på kold mad, men alle rester af maden med grønt drys skal kasseres.
  • Du må ikke drysse med friske krydderurter ovenpå en varm ret. Der kan nemlig være jordrester (og dermed jordbakterier) – selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse (og medvirke til dannelse af nitrit), hvis det ligger ovenpå noget varmt. Derfor er det kun på kold mad, man må bruge det som drys. 

Del dette indhold:

Facebook
LinkedIn
E-mail