Majsmos m. gulerod og kartofler
Denne majsmos m. gulerod og kartofler er skøn! Både i farven og i smagen (er farven ikke bare eventyrlig?). Den har altid været en favoritmos herhjemme hos pigerne (altså, da de var små ;-)). Derfor tænker jeg, at det er på høje tid, at du også får opskriften.
Kh
Charlotte
Majsmos m. gulerod og kartofler (6 mdr +)
2-3 portioner
Du skal bruge:
1 dl majs (det kan både være fra dåse eller majskolbe – hvis det er fra kolbe skal du lige koge den før, så bruger majsen).
2 mellemstore kartofler
1 gulerod
1 tsk fedtstof pr. portion
0.5 dl færdigblandet MME eller modermælk
- Skræl kartofler og gulerod og skær dem i grove tern.
- Kom begge dele sammen i en gryde dækket med vand og kog dem møre (kog dem i ca. 8-10 minutter).
- Hvis du bruger en majskolbe, kog den da i ca. 8.10 minutter. Skær majsene fra kolben bagefter.
- Hvis du ønsker en fin puréret mos til din baby, kan du blende alle ingredienser sammen. Eller du kan blende gulerod og majs, og så mose kartoflerne igennem en sigte – og til sidst røre det hele sammen. Nogle babyer bryder sig ikke om blendede kartofler – og så er det en fin løsning at bruge en sigte (selv om det tager lidt længere tid).
- Tilsæt fedtstof og mælk til den portion du serverer for din baby.
- Du kan sagtens fryse små portioner ned – men vent da med at tilsætte MME og fedtstof til du tør maden op igen.
Giv din baby masser af madglæde fra starten…
Har du brug for inspiration til, hvad du kan give din baby af milde begynder-opskrifter, der er dejlige for maven? Eller er du utryg ved at skulle starte op med skemaden? Eller fingermaden?
Jeg har udviklet et helt særligt online spiseunivers til din baby (og dig). I KLUB MINI kan du blive holdt kærligt i hånden, imens du kan lade dig inspirere omkring din babys madvaner og spisning ved hjælp af:
- Over 200 opskrifter specielt udviklet til baby (og familien)
- Madplaner
- Et kæmpe fingermad-galleri
- Artikler
- Et Q&A opslagsværk
- Og meget mere