Freddy og Fantasine

Freddy og Fantasine
– på nullermandssafari

 

Jeg tror, at de fleste af os forældre oplever de små hverdagskampe i ny og næ.

Kampen om at tage tøjet på.

Kampen om at skulle få børstet tænder.

Kampen om at skulle rydde op efter sig selv.

Kampen ved måltiderne.

Og så videre.

Der kan være rigtig mange små episoder i løbet af en dag, hvor vi forældre bliver sat på en prøve, når det gælder vores børn egen vilje. Iøvrigt er det jo rigtig dejligt, at de har denne vilje – det er en del af, at de lærer sig selv og deres grænser at kende.

Men derfor kan det jo absolut godt være en udfordring for os forældre – især når man løber tør for redskaber til at takle disse hverdagsepisoder med vores børn.

Hu hej – her kommer Freddy & Fantasine

Derfor blev jeg så glad, da jeg før sommerferien var heldig at få “Freddy og Fantasine på nullermandssafari” imellem hænderne. Normalt laver jeg jo ikke boganmeldelser – men denne bog er så skøn, at jeg mått edele min begejstring med jer andre.

Freddy og Fantastine bogen handler nemlig om, hvordan man kan inddrage børnene i hverdagens gøremål med leg og fantasi – så man møder børnene, hvor de er. Og pludselig går tingene meget nemmere. Ingen skæld ud.

Jeg er stor fan af, når læring leges ind hos vores dejlige børn. Det er en nemlig en skøn måde at møde børnene på deres niveau – og når vi gør dette sker der ofte magiske ting.

Det gælder også, når vi taler om maden og måltiderne. For når børnene får lov til at udforske maden via leg og hygge, så bliver de automatisk også mere nysgerrige og trygge ved maden – og voila så bliver der også spist noget mere mad.

 

Mød Hjælpesokken og Børsten Bissen…

Bogen er skrevet af Malene Borum Pedersen, som er mor til tre, art director og forfatter. Hun har også selv illustreret bogen – og jeg er vild med illustrationerne (det er begge mine piger også).

I bogen møder man drengen Freddy og pigen Fantasine, og de støder løbende på hverdagens udfordringer (ligesom vores egne børn gør det).

Du kan fx læse om Børsten Bissen, Pølsemedaljen, Krokodillegulvvask og Grøntsagstoget.

Du møder også Fisken og Hjælpesokken. Hjælpesokken hjælper Freddy på vej, når bukser driller. Og Fisken hjælper Fantasine, da hun har lidt bøvl med at få armene ud igennem blusens ærmer.

Du kan også møde Grøntsagstoget. Det kommer måske ikke som en overraskelse for dig, at dette er én af mine favoritter i bogen. Grøntsagstoget kører bl.a. forbi en skov af broccoli (juhuuu) – og så bliver du også introduceret for “Bønnefræs”. En sjov måde at få dit barn til at prøve at smage på bønner.

Et andet favoritkapitel i bogen er Salon Tit og Tot. For herhjemme har vi lille Asta på 4 år, der har (meget) krøllet hår. Lad mig bare sige det således: Det er ikke hendes favoritting at få redt hår (og helt sikkert heller ikke min favoritbeskæftigelse).

Men Salon Tit og Tot giver super gode eksempler på, hvordan vi bl.a. kan gøre det lidt sjovere at få redt (og vasket) hår herhjemme.

Dette er blot nogle af eksemplerne på, hvordan bogen inddrager fantasi og leg i hverdagens små udfordringer. Samtidig er der en lille inspirationsguide til forældrene ved hvert kapitel. Helt perfekt.

 

Det er én af årsagerne til, at jeg er så begejstret for Freddy og Fantasine bogen. Malene har skabt et vidunderligt og nysgerrigt univers, hvor hverdagssituationer gøres til noget rart, hyggeligt og nærværende. Der skabes en dejlig læsestund med vores børn, imens de lærer på en kærlig måde. Så bliver det ikke bedre.

Bogen kan købes på Fantasine.dk.

 

Kh Charlotte

 

Dette indlæg er ikke sponsoreret.

Del dette indhold:

Facebook
LinkedIn
E-mail