Her er madens forskellige stadier, som din baby skal igennem.
Baby / BLOG /

Madens forskellige stadier

Madens forskellige stadier

 

Vores babyer er ret seje!

 

Billedet som du ser her, viser de forskellige stadier af madens struktur, som din baby skal igennem i løbet af det første år (nogle babyer kan dog godt finde på at springe mosen over og gå direkte til fingermaden).

 

Det er én af de mest krævende opgaver at lære at spise. Derfor tager det også ens barn de to første år at beherske denne egenskab ordentligt. Alle de oralmotoriske færdigheder skal nemlig være på plads i munden for at maden kan beherskes ordentligt i munden.

 

Herudover kræver det, at ens barn bruger ALLE sine sanser, hver gang der spises. Og det er ret svært, skulle jeg hilse at sige. Du tænker måske ikke over det, fordi vi voksne har lært at spise helt “mekanisk” (og det er måske stof til eftertanke).

 

Det kræver 26 forskellige muskler og 6 forskellige kranienerver at tygge og sluge en bid mad.

 

Derfor er det ikke så underligt, at vores børn skal bruge tid på at lære at spise.

 

Husk derfor at ros din baby, når der spises. Husk at have tålmodighed. Vær en god rollemodel og vis dit barn, hvordan man spiser (spis selv med i forbindelse med dit barns måltider).

OG…lad endelig dit barn få fingrene i maden selv – det er en vigtig del af at blive fortrolig og tryg ved maden. For før at dit barn bliver tryg ved maden, kommer den nemlig ikke i munden.

Og lad være med at sammenligne med de andre børn i mødregruppen – for ALLE børn er forskellige, også når det kommer til mad og måltider!:-)

 

Kærligst,

Charlotte
Ernæringsspecialist, forfatter og stifter af Babybite.dk
Trænet i metoden Senquential Oral Sensory (S.O.S) approach to feeding 

 

 

 

 

 

 

 

 


Giv din baby masser af madglæde fra starten…

Har du brug for inspiration til, hvad du kan give din baby af milde begynder-opskrifter, de rer dejlige for maven? Eller er du utryg ved at skulle starte op med skemaden? Eller fingermaden?

Jeg har udviklet et helt særligt online spiseunivers til din baby (og dig). I BABYBITE BOXEN) kan du blive holdt kærligt i hånden, imens du kan lade dig inspirere omkring din babys madvaner og spisning ved hjælp af:

  • Over 200 opskrifter specielt udviklet til baby (og familien)
  • E-bøger
  • Madplaner
  • Artikler
  • Ubegrænset brevkasse-rådgivning
  • Adgang til et kærligt og hjertevarmt Facebook-forum med masser af videoer og sparring

Læs mere lige her:

 Bookmark and Share
Forrige indlæg
Freddy og Fantasine
Næste Indlæg
Tinas historie


Læs næste indlæg
Freddy og Fantasine
Freddy og Fantasine - på nullermandssafari  Jeg tror, at de fleste af os forældre oplever de små hverdagskampe...