Glutenfri quinoakage (1 år +)
Opskrift på 1 mellemstor kage
Du skal bruge:
10 dadler
4 æg
50 g ren kakao
3 spsk blød kokosolie
50 g smør
2 1/2 dl kogt quinoa
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
Glasur:
2 dl flormelis
3 -5 spsk koldt vand
Skyl quinoaen og kog den efter anvisning på posen og lad den herefter køle af.
Fjern stenene fra dadlerne. Smelt kokosolien og blend kokosolie, æg og dadler sammen.
Tilsæt den kogte quiona, kakao, vanilje -og bagepulver og blend noget mere. Smelt smøret, lad det afkøle en smule og rør det sammen med resten af kageblandingen.
Kom kagedejen i en bageform (25 cm i diameter) i klædt bagepapir og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 25 minutter. Hold øje med kagen undervejs, da der er stor forskel på ovne.
Bland flormelis og vand og kom glasuren på kagen, når den er HELT afkølet. Pynt med fx frysetørret hindbær eller kokosmel (eller hvad dit barn foretrækker)
Kan holde sig i ca. 3 dage på køl.
Gør som over 500 andre forældre – få adgang til Babybites unikke onlineuniverser med over 300 siders opskrift, – og sundhedsinspiration. Der er både chatrådgivning med mig, E-bøger, opskrifter, videoer, sundhedsartikler, podcasts og meget, meget mere.
Boxene er alderstilpassede baby og tumling/barn. Herunder kan du læse mere om den box, der passer til jeres barns alder.