Sådan laver du en kakaosmoothie med grøntsager

Kakaosmoothie med blomkål

Kakaosmoothie med blomkål

Jo, den er god nok. Denne smoothie kan du lave med både blomkål eller broccoli – begge dele fungerer rigtig godt.

Kom lidt rå broccoli eller blomkål (begge dele skåret i mindre buketter) i fryseren. Så kan du altid tage lidt op og komme i smoothies. 

Vi laver gerne denne kakao/blomkålssmoothie som ulvetimemad herhjemme – og vi laver en stor portion, så der er til 2 dage. (…husk iøvrigt at du får masser af ulvetime- madplaner (+ opskrifter og indkøbslister) i BørneBite Boxen.) 

Kh Charlotte

Kakaosmoothie med blomkål (1 år +)
Ca. 1/2 L.

Du skal bruge:
2 modne, frosne bananer 
Saft fra 1 appelsin
1 1/2 dl frossen (rå) blomkål eller broccoli 
4 dl mandelmælk (eller den mælk, du foretrækker)
1 spsk peanutbutter, mandelsmør eller cashewnøddesmør
2 1/2 spsk usødet kakao
3 spsk ahornsirup (kan undlades, men jeg synes, at det smager deeeeejligt ;-))

 

Blend alle ingredienser rigtig grundigt (især for at blende grøntsagerne helt ud). Jeg bruger faktisk selv en stavblender, men jeg tror, at det er væsentligt nemmere med en rigtig blender (jeg må se at spare sammen til en god blender!:-)).

Server den med det samme – den er skøn og sødmefuld i smagen. Hvor sød den skal være er op til dig alt afhængig af, hvor meget sirup, du vil komme i. 

HUSK: Når du har overmodne bananer liggende i skålen, så skynd dig at skrælle dem, skære dem i mindre stykker og kom dem i fryseren. Så har du nemlig altid til en lækker smoothie.

NB Da der er sirup i smoothien må du ikke give den til baby (under 1 år). Læs mere her om, hvilke fødevarer du skal passe på med at give dit barn.

Har du lyst til hverdagsinspiration omkring jeres familiemåltider?  

I mine online maduniverser Babybite Boxen og Børnebite Boxen får du i hvert univers adgang til over 200 dejlige opskrifter til familien. Og så får du helt unik viden og inspiration til, hvordan du skaber hyggelige familiemåltider og masser af madglæde hos dine børn.

Du kan læse meget mere om de to maduniverser lige her.Bookmark and Share
Forrige indlæg
Weekendguf
Næste Indlæg
Ulvetimemad - hvor meget skal mit barn have?


Læs næste indlæg
Weekendguf
Weekendguf De fleste kender nok til ordet fredagsslik. Jeg vil hellere kalde det weekendguf, for jeg har det lidt mærkeligt...