Mariehøne småkager

opskrift mariehøne småkager

Mariehøne småkager (12 mdr.+)

Opskrift til ca. 15 stk à 4-5 cm i diameter

Du skal bruge:
Småkagerne
160 g. hasselnøddemel
60 g. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 æggehvide

Lyserød glasur
2 dl flormelis
ca. 1 1/2 friske hindbær

Kakaoglasur
1 tsk ren kakaopulver
1 dl flormelis
2 tsk vand

Hvid glasur
En smule flormelis
En smule vand

Sådan gør du:
Til småkagedejen pisker du flormelis og æggehvide sammen, indtil massen bliver lys og luftig. Bland hasselnøddemelet og vaniljesukkeret i og rør rundt/ælt med fingrene til dejen bliver fast.
Kom småkagedejen i køleskabet i ca. 10 min. og rul den herefter ud i mellem 2 stykker bagepapir. Tykkelsen på den udrullede dej skal ca. være 1/2 cm (må max. være 1 cm.!)
Brug en småkageudstikker (du kan også sagtens bruge et glas) og bag herefter småkagerne i ca. 8-10 min. ved 150 grader i en forvarmet ovn.  Lad småkagerne afkøle.

Lyserød glasur
Brug en sigte til at mose hindbærerne ned i en skål. Bland det med flormelis – glasuren skal være meget fast, så kom enten mere hindbærsaft eller flormelis i, hvis den er for flydende.
Kakaoglasur
I en anden skål blander du kakaopulver, flormelis og vand – også denne glasur skal være meget fast.
Kom kakaoglasuren i en frysepose og klip et mikrohul forenden.

På de afkølede kager smører du først 1 teskefuld lyserød glasur ud med en kniv på hver af småkagerne – så alle småkagerne er dækket i lyserød glasur. Stil dem på køl i ca. 10 min. Herefter laver du hovedet, prikkerne og stregen med kakaoglasuren.
Brug en lille smule hvid glasur og kakaoglasur som mariehønernes øjne.

TIP Husk at stille småkagerne på køl, hver gang du skal lave en “lag på lag” glasur, fx når du laver øjnene på mariehønerne. Glasuren skal nemlig lige have lov til at stivne, før du bygger ovenpå med en anden farve.

Del dette indhold:

Facebook
LinkedIn
E-mail