Havregrød med hindbær/æblemos - opskrift på babygrød velegnet fra 6 mrd
GRØD /

Havregrød med hindbær/æblemos

Havregrød med hindbær/æblemos (6 mdr+)
Opskrift til 1 portion

Du skal bruge:
1 dl finvalsede havregryn
1 ½ dl vand
1 tsk. fedtstof
1/2 dl drikkeklar modermælkserstatning
1 æble
1 håndfuld hindbær, friske eller frosne
Evt. korn fra 1/2 vaniljestang

 

Sådan gør du:
Skræl æblet, fjern kernehuset og skær det i mindre stykker. Kog æblestykkerne i en gryde med vand, indtil de er møre (dvs i ca. 2-3 min).
Hvis du bruger frosne bær, så kog dem i ca. 2 minutter inden brug. Hvis du bruger friske bær, så skyl dem grundigt. Blend æble, hindbær og vaniljekorn (eller mos med en gaffel, hvis strukturen skal være lidt grovere).
Bring vand  i kog med havregryn.
 Lad det koge i 2-3 min. Rør i gryden af og til. Sluk for varmen og tilsæt mælk og fedtstof til grøden – og rør grundigt rundt.
Brug hindbær/æblemosen som topping på havregrøden.

Har du rester af havregrøden, så lav disse vidunderlige klatkager til dit barn. De er bl.a. perfekte som fingermad.

 

OBS

Mere end 1100 forældre har allerede draget nytte af min store viden omkring babyer og børns spisevaner og sundhed.

Jeg har udviklet et helt særligt onlineunivers (BABYBITE BOXEN), hvor du kan blive holdt kærligt i hånden, imens du kan lade dig inspirere omkring din babys madvaner, sundhed og trivsel ved hjælp af:

  • Bunker af opskrifter
  • E-bøger
  • podcasts
  • videoer
  • artikler
  • ubegrænset brevkasse-rådgivning
  • fast rabat til skønne webshops
  • OG så får du adgang til en overraskelse HVER måned.

Læs mere lige her:


 

OPBEVARING AF BABYMAD:

  • Grød/mos kan opbevares 1 døgn i køleskabet.
  • Det er meget vigtigt, at varm mos/grød køles hurtigt ned, og at den når kogepunktet ved genopvarmning for at mindske risikoen for uønskede bakterier.
  • Små plastbægre kan være god emballage at fryse maden ned i. Men det er vigtigt, at det er emballage, der er velegnede til at fryse mad i!!
  • Maden kan opbevares 1 måneds tid i fryseren, når temperaturen holdes på -18 grader eller derunder.
  • Spædbarnsmad, som har været frosset, må aldrig fryses igen. Den skal kasseres, hvis den har været optøet.
  • Kød og fisk optøs i en skål i køleskabet. Du kan optø maden i en madplastikpose i koldt vand, hvis det skal gå hurtigt.
  • Optøning i varmt vand frarådes på grund af stor bakterievækst.
  • Det frarådes ligeledes at optø maden ved stuetemperaturer (eksempelvis på køkkenbordet) på grund af stor bakterievækst.
  • Frugt og grønt, som skal bruges med det samme til fx mos eller grød, kan optøs direkte i gryden ved tilberedning. Dvs man behøver ikke optø det først. Herved bevares smag, vitaminer og mineraler bedst.
  • Vær sikker på, at maden smager godt ved altid selv at smage på den først, men brug en anden ske end barnet.
  • Grød og mos kan sagtens fryses ned i små portioner. Men vent med at tilsætte modermælkserstatning eller modermælk samt fedtstof til efter optøning.


Bookmark and Share




Forrige indlæg
Mariehøne småkager
Næste Indlæg
Hindbærsnitter






Læs næste indlæg
Mariehøne småkager
Mariehøne småkager (12 mdr.+) Opskrift til ca. 15 stk à 4-5 cm i diameter Du skal bruge: Småkagerne 160 g. hasselnøddemel 60...
Klik her og hent E-bogen med skønne opskrifter på vitaminrige is til baby og børn