Koldthævede navneboller

Koldthævede navneboller

Disse skønne grovboller, med dit barns forbogstav på, egner sig jo helt perfekt til madpakke eller 10-maden/frugt i institution eller i skolen. Så er der i hvert fald ikke nogen tvivl om, hvem bollen tilhører (m.m. der selvfølgelig er en anden, der starter med dét bogstav 😉 )

De bragte stor lykke herhjemme – og pynten kan man jo variere, som man har lyst!

Navneboller (1 år +)
ca. 15 stk.

Du skal bruge:
4 dl koldt vand
10 g gær
1/2 dl sirup
En smule salt

2 dl havregryn
1 dl rugmel
5-6 dl hvedemel

 Pynt:
1 æg
Krymmel efter eget valg

Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt sirup og salt og rør rundt. Tilsæt havregryn og mel og rør rundt i så lang tid du orker (jo længere tid, jo luftigere bliver krummen). Det er meningen, at dejen skal være klæg.

Lad dejen hæve et køligt sted (fx køleskabet) natten over (skålen skal være tildækket med et fugtigt klæde).

Slå dejen ned, og form mellemstore boller med en ske (dyp evt. skeen i vand, hver gang du former en bolle. På den måde hænger dejen ikke fast på skeen). Pisk ægget sammen i en skål.

Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og pensl bollerne med æg og lav bogstaverne på bollerne med dit barns favoritkrymmel.

Bag bollerne ved 175 grader i ca. 12-15 minutter (men hold løbende øje med om de er færdige, da der er stor forskel på ovne).

OBS Hvis du undlader sirup og salt, kan baby på 7 mdr. spise med.

 

Du kan få meget mere inspiration om dit barns mad- og spisevaner i mine boxe: BABYBITE BOXEN OG BØNRBITE BOXEN. Her finder du både madplaner, dagsplaner, videoer, opskrifter, sundhedsartikler, E-bøger, ekspertbrevkasse og meget, meget mere 🙂

Del dette indhold:

Facebook
LinkedIn
E-mail