Verdens bedste fastelavnsboller
Jeg har en klar svaghed for fastelavnsboller. Og især dem med rigtig meget remonce-snask i. Nu er det jo kun fastelavn én gang om året, ik’:-)
Denne opskrift byder på forskellige slags “snask”. Der er både vaniljecreme og remonce. Opskriften byder også på forskellige slags glasur. Man kan jo vælge, at variere og sammensætte fastelavnsbollerne, som man lyster. Der er masser af valgmuligheder:-)
Fastelavnsboller med remonce og vaniljecreme
Dej:
150 gram smør
2 dl minimælk
50 gram gær
1 knivspids salt
½ tsk kardemomme
2 spsk sukker
2 æg
ca. 600 g hvedemel
1 tsk. revet, økologisk citronskal
Vaniljecreme:
Kornene fra en ½ vaniljestang
1 æg
15 g sukker
2 spsk. maizena
2½ dl mælk
Remonce:
100 g sukker
100 g marcipan
100 g smør
Kakao glasur:
2 dl. flormelis
1 tsk. ren kakaopulver
2 spsk. koldt vand
Citronglasur:
2 dl flormelis
Citronsaft fra 1/2 citron
Citronskal
Glasur med bær:
1/2 dl blendede, friske hindbær eller blåbær
2 dl flormelis
Evt. lidt vand
75 g chokolade (bruges som fyld)
Dejen:
Varm mælk og smør op sammen og lad det køle af, til det er lunt. Rør gær, kardemomme, salt, sukker og citronskal i mælk/smørblandingen. Kom to sammenpiske æg i og rør blandingen sammen til gæren er opløst.
Rør melet i lidt efter lidt, først med en ske og senere ælt med hænderne. Dejen skal stadig klistre lidt på hænderne.
Lad dejen hæve ca. 1 time.
På hvert stykke kommer du: 1 spsk. creme, 1 spsk. remonce og 1 tsk. hakket chokolade (eller hvad du føler for). Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og saml dem, så det ikke løber ud: først foldes de fire hjørner ind over hinanden så de lapper over, og derefter samles de og klemmes sammen. Brug evt. lidt vand til at få hjørnerne til at klistre sammen.
Bag bollerne i ca. 15 minutter (de skal være flot gyldne) i en forvarmet ovn ved ca. 200 grader.