Verdens bedste fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Verdens bedste fastelavnsboller

Jeg har en klar svaghed for fastelavnsboller. Og især dem med rigtig meget remonce-snask i. Nu er det jo kun fastelavn én gang om året, ik’:-)

Denne opskrift byder på forskellige slags “snask”. Der er både vaniljecreme og remonce. Opskriften byder også på forskellige slags glasur. Man kan jo vælge, at variere og sammensætte fastelavnsbollerne, som man lyster. Der er masser af valgmuligheder:-)

 

Fastelavnsboller med remonce og vaniljecreme

Dej:
150 gram smør
2 dl minimælk
50 gram gær
1 knivspids salt
½ tsk kardemomme
2 spsk sukker
2 æg
ca. 600 g hvedemel
1 tsk. revet, økologisk citronskal

Vaniljecreme:
Kornene fra en ½ vaniljestang
1 æg
15 g sukker
2 spsk. maizena
2½ dl mælk

Remonce:
100 g sukker

100 g marcipan
100 g smør

Kakao glasur:
2 dl. flormelis

1 tsk. ren kakaopulver
2  spsk. koldt vand

Citronglasur:

2 dl flormelis
Citronsaft fra 1/2 citron
Citronskal

Glasur med bær:
1/2 dl blendede, friske hindbær eller blåbær

2 dl flormelis
Evt. lidt vand

75 g chokolade (bruges som fyld)

 
Sådan gør du:
Dejen:
Varm mælk og smør op sammen og lad det køle af, til det er lunt. Rør gær, kardemomme, salt, sukker og citronskal i mælk/smørblandingen. Kom to sammenpiske æg i og rør blandingen sammen til gæren er opløst.
Rør melet i lidt efter lidt, først med en ske og senere ælt med hænderne. Dejen skal stadig klistre lidt på hænderne.
Lad dejen hæve  ca. 1 time.
 
Rul dejen ud i ca. 1/2 cm tykkelse, så du har ca. 10-12 firkanter i størrelsen 10×10 cm.

På hvert stykke kommer du: 1 spsk. creme, 1 spsk. remonce og 1 tsk. hakket chokolade (eller hvad du føler for). Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og saml dem, så det ikke løber ud: først foldes de fire hjørner ind over hinanden så de lapper over, og derefter samles de og klemmes sammen. Brug evt. lidt vand til at få hjørnerne til at klistre sammen.

Vend bollerne så samlingen vender ned mod bagepapiret, og lad dem hæve til dobbelt størrelse.
Bag bollerne i ca. 15 minutter (de skal være flot gyldne) i en forvarmet ovn ved ca. 200 grader.
 
Lad bollerne afkøle og pynt med glasur. Hvis du vælger i stedet at bruge flødeskum, skal du lave en lille åbning i bollerne og sprøjte fyldet ind i bollen.
 
 
Remonce:
Rør sukker og marcipan sammen. Tilsæt smør og ælt igennem – de nemmeste er at bruge hænderne. Pas på du ikke rører for længe da den så vil blive for flydende når den bages.
 
 
Creme:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker, maizena og vanilje godt sammen. Varm mælken til lige under kogepunktet og bland den med æggeblandingen. Hæld blandingen af æg og mælk tilbage i gryden og opvarm. Rør jævnligt (stille og roligt) til cremen bliver tyk (det kan godt tage ca. 10-15 minutter). Lad cremen køle af.
 
 
Glasur:
Lav de forskellige glasurer og pynt fastelavnsbollerne, når de er helt afkølede.’
 

Del dette indhold:

Facebook
LinkedIn
E-mail